Rețete neculinare

Reţeta pentru un an mai bun

Se iau 12 luni şi se curăţa foarte bine de amărăciune, mândrie, ură, invidie, frică, irascibilitate şi stres. Se împarte fiecare lună in 28-31 zile, după caz, astfel ca proviziile să ajungă exact 1 an! Fiecare zi se prepară separat: 1 parte muncă, 1 parte linişte, 1 parte umor. Se mai adaugă 3 linguri optimism, 1 linguriţă toleranţă, un praf de bun simţ şi… o picătură de speranţă! Peste aluatul astfel obţinut se toarnă apoi dragoste din belşug… Preparatul gata făcut se aşează pe farfurie şi se împodobeşte cu frunzuliţe de curaj şi încredere în sine. Se serveşte zilnic, cu bucurie, alături de ceaşca de cafea din fiecare dimineaţă!

Reţetă pentru suflet – Iertarea

Ingrediente:
multă inţelepciune şi înţelegere

Modul de preparare:
Înarmează-te cu o dorinţă adevărată de a fi mai bun cu tine şi cu cei din jur. Înţelege că fiecare dintre noi facem ce putem mai bine ţinând cont de resursele, instrumentele şi intelepciunea pe care le avem în dotare. Găseşte puterea de a fi mai presus de mânie, teamă, resentimente, ură, arătat cu degetul, suspiciune, amărăciune, învinuire, condamnare. Acceptă că acţiunea s-a petrecut în trecut şi ce a fost nu se mai poate schimba. Lasă sentimentele negative să se evapore.

Ştiu că reţeta e mai complicată, dar rezultatul merită efortul. Spiritul tău învaţă ce e aceea compasiunea, mintea poate gândi pozitiv, iar tu vei putea avea parte de o viaţă mai fericită.

Serveşte-o tuturor celor dragi ţie, serveşte-o celor care cu voie sau fără voie te-au rănit în vreun fel, serveşteţi-o ţie. Tuturor ne place să avem parte de iertarea celorlalţi dar ne e atât de greu să iertăm şi să ne iertăm.

Mult succes!

Parerea ta conteaza!